FNG wil met modeketens naar Duitsland

FNG wil met modeketens naar Duitsland

Modeconcern FNG wil verschillende van zijn Nederlandse kledingketens in Duitsland introduceren. Ook overweegt het bedrijf de overname van een winkelketen bij onze oosterburen, zegt ceo Dieter Penninckx in Het Financieele Dagblad.

Penninckx ziet in Duitsland onder meer kansen voor Miss Etam, al zou de modeketen daar vanwege een merkenrechtenkwestie misschien onder de naam Miss E. moeten opereren. Verder ziet FNG ruimte voor uitbreiding van Claudia Sträter, dat al een winkel in Münster heeft, en Expresso. De expansieplannen leiden mogelijk ook tot een overname in Duitsland, zegt Penninckx. “Als je in Duitsland iets overneemt, denk je al snel aan een honderdtal winkels.”

De uitbreiding naar Duitsland betekent een volgende stap voor FNG, nadat het zo’n tien modebedrijven in de Benelux heeft gebundeld. Penninckx ziet nog ruimte voor maximaal twee overnames in Nederland en België. Het concern is hier volgens hem groot genoeg om winkelpanden, logistiek en kennis te kunnen uitwisselen. “Meer merken kan in de modemarkt meer van hetzelfde zijn.” 

Verder ziet FNG kansen voor zijn Belgische merk CKS kansen in Spanje. Onlangs werd in Barcelona een eerste eigen winkel geopend. In Nederland heeft CKS drie winkels in voormalige panden van Friday, de opvolger van Superstar waar al na een half jaar de stekker uit werd getrokken. Friday bestaat nog als wholesalelabel in de winkels van CKS.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends