D-reizen en VakantieXperts krijgen er zestien winkels bij

D-rt Groep is vanaf volgende maand de nieuwe eigenaar van zestien winkels van de Van Gerwen Groep. De reisbureaus opereren nu nog onder de vlag van Toerkoop, dat door de overname ongeveer de helft van zijn winkelbestand kwijtraakt.

De winkels worden omgebouwd naar D-reizen, terwijl ook een aantal vestigingen VakantieXperts op de gevel krijgen. D-rt Groep telt na de overname 390 reisbureaus. ‘Nabijheid’ is volgens ceo Don Kaspers de belangrijkste kracht van de reisorganisatie. “Reisbureaus vervullen een belangrijke adviesrol richting de consument”, stelt hij.

De overgenomen vestigingen bevinden zich verspreid door het hele land, in plaatsen als Amstelveen, Eindhoven, Roermond en Zaandam. Klanten blijven daar volgens de nieuwe eigenaar door ‘de vertrouwde gezichten’ tegenkomen. Vanwege de persoonlijke band die lokale reisbureaus met hun klanten hebben opgebouwd, noemt de D-rt Groep ‘deze continuïteit van het grootste belang’.

Kaspers zei vorig jaar in RetailTrends dat de grootste groeikansen voor de D-rt Groep aan de online kant zitten. Toch blijft de winkelorganisatie de basis en vloeit alle online omzet terug naar de winkels. Dat is volgens hem omdat D-rt Groep ‘de klant centraal stelt in een productgedreven markt.’ “Online is het product toch vooral een transactiemodel.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!