Externe adviseur moet Markthal erbovenop helpen

Externe adviseur moet Markthal erbovenop helpen

Ondernemers in de Markthal beseffen dat de realisatie van het oorspronkelijke concept niet meer haalbaar is. Dat schrijft wethouder Maarten Struijvenberg in een brief aan de gemeenteraad van Rotterdam. Twaalf van de 96 units staan momenteel leeg.

De Markthal moest onder de naam ‘Wie maakt me los’ een verkoopplek worden voor dagverse producten. Eigenaar Klépierre zou vorige maand een bijeenkomst organiseren waarbij het toekomstperspectief van het gebouw op de agenda stond. Drie bureaus zouden daarna met een voorstel komen, maar de bijeenkomst is door Klépierre uitgesteld omdat countrymanager Christophe Moureaux onlangs is vervangen door Javier Cuellar. Struijvenberg heeft binnenkort een gesprek met Cuellar, waarbij hij onder meer gaat vragen naar een mogelijke koerswijziging bij Klépierre en het externe onderzoek naar de toekomst van de Markthal. 

De wethouder heeft de hoop dat het gezamenlijk selecteren van een externe adviseur ‘een goede stap gaat zijn in de verdere verbetering van de samenwerking en het onderling vertrouwen’ tussen de eigenaar en de ondernemers. Er lopen nu twee rechtszaken met in totaal 27 ondernemers die het onderling vertrouwen broos houden, stelt hij.

De samenwerking lijkt volgens Struijvenberg al voorzichtig te verbeteren. Zo is Klépierre in gesprek met individuele ondernemers om de rechtszaken om de servicekosten en het ontbinden van huurcontracten af te wenden. Zeven ondernemers zouden al hebben afgezien van een juridische procedure. De rechtszaken zijn vooralsnog uitgesteld naar 22 november.

Reacties 1


Jeroen Rossen 23 okt, 15:09

Wat blijft er nou over van die juichende berichten van Hans van Tellingen/Strabo over de Markthal die jullie publiceerde? Zoals al lang bekend is, is de Markthal voor de grootste groep ondernemers een ramp gebleken. Alleen de bezoekersaantallen (lees toeristen), voldoen aan de oorspronkelijke verwachtingen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!