IKEA groeit in Nederland bovengemiddeld

IKEA groeit in Nederland bovengemiddeld

De twaalf Nederlandse winkels van IKEA hebben in het financiële jaar 2017 een omzetgroei van 4,3 procent geboekt. Daarmee was de omzetgroei in ons land sterker dan de wereldwijde, die op 3,8 procent bleef steken. 

IKEA boekte 1,2 miljard euro omzet in ons land en spreekt van ‘een zeer succesvol jaar’. “We hebben profijt van de aangetrokken economie en de optimistische stemming op de woningmarkt”, zegt countrymanager Lena Herder. De meubelketen groeide volgens haar op alle terreinen, waaronder met dubbele cijfers in de verkoop van complete keukensystemen. Ook het succes van ‘Bestellen en Ophalen’ droeg volgens haar bij aan de groei.

De totale retailomzet van IKEA Group bleef vrijwel stabiel op 34,1 miljard euro, maar kwam gecorrigeerd voor wisselkoersen neer op een stijging van 3,8 procent. Dat komt voornamelijk door de opening van vijftien nieuwe winkels in verschillende markten. Zo opende de meubelketen afgelopen jaar zijn eerste winkels in India. In totaal heeft IKEA 357 winkels in 29 landen, die in het afgelopen financiële jaar 817 miljoen bezoekers trokken. De website werd door ruim 2,1 miljard mensen bezocht.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends