HelloFresh naar de beurs met ‘uitzicht op break-even’

HelloFresh naar de beurs met ‘uitzicht op break-even’

HelloFresh wil 250 tot driehonderd miljoen euro ophalen met een beursgang. “Dit is een logische stap voor verdere uitbreiding en onze groeistrategie op lange termijn”, zegt ceo Dominik Richter in een verklaring.

HelloFresh heeft zich ten doel gesteld binnen vijftien maanden break-even te draaien. De in 2011 opgerichte maaltijdboxdienst heeft tot nu toe alleen nog maar verlies geleden. In de eerste helft van 2017 stond HelloFresh bijna 57 miljoen in het rood. “Nu is het moment aangebroken om HelloFresh naar het volgende niveau te brengen”, aldus Richter.

Richter wijst erop dat de winstgevendheid inmiddels al sterk verbeterd is. Zo kwam de aangepaste ebitda-marge in het tweede kwartaal van dit jaar uit op 7,4 procent negatief, een verbetering van 25 procentpunten ten opzichte van zeven kwartalen eerder. In 2019 verwacht HelloFresh een positieve waarde van twaalf tot vijftien procent.

Wanneer HelloFresh precies aan de beurs van Frankfurt genoteerd verwacht te zijn, is nog niet bekendgemaakt. De beurswaarde van de maaltijdbezorger komt uit tussen de 1,5 en twee miljard euro, zeggen bronnen tegen Bloomberg

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!