Marks & Spencer trekt deuren eerder achter zich dicht

Marks & Spencer trekt deuren eerder achter zich dicht

De twee Nederlandse vestigingen van Marks & Spencer sluiten eerder dan verwacht hun deuren. De flagshipstore in Den Haag is al dicht, terwijl de winkel in Amsterdam komende zaterdag voor het laatst geopend is.

Marks & Spencer maakte een jaar terug bekend zijn Nederlandse filialen te sluiten. De winkels hebben louter verlies geleden, oplopend tot 3,25 miljoen euro. Het vertrek maakt deel uit van een grotere sluitingsoperatie, waarbij de Britse retailer van tientallen internationale winkels afscheid neemt.

Het oorspronkelijke plan was om de winkels in ons land op 31 oktober te sluiten. De schappen van de Haagste vestiging zijn echter sneller leeg dan verwacht. De winkel werd in hoog tempo leeggekocht door het winkelend publiek dat zijn laatste kans greep bij Marks & Spencer te winkelen, meldt het Algemeen Dagblad

Marks & Spencer verdwijnt voor de tweede keer uit ons land. Na een eerder vertrek in 2001, keerde de retailer in 2013 terug in Amsterdam en Den Haag.  Tot vorig jaar was zelfs sprake van de komst van een flagshipstore aan het Amsterdamse Rokin, maar die locatie werd overgedaan aan Hudson’s Bay. Wie Marks & Spencer opvolgt in de twee steden is nog onbekend.

Reacties

Op naar Newcastle.

Geplaatst door Peter Jansen op 11 oktober 2017 om 19:57

Laatste nieuws

RetailTrends