'Media Markt grijpt in na rode cijfers in Emmen'

'Media Markt grijpt in na rode cijfers in Emmen'

De tweekoppige leiding van Media Markt in Emmen is door de hoofddirectie van de elektronicaketen aan de kant gezet. Vestigingsdirecteur Huub Stikkelbroeck en zijn rechterhand Marcel Forsten hebben op 1 september plaatsgemaakt voor Arco de Boed, die de afgelopen drie jaar vestigingsdirecteur in Drachten was. 

De wisseling aan de top is het gevolg zijn van tegenvallende resultaten, schrijft het Dagblad van het Noorden. De winkel, die vier jaar terug zijn deuren opende, leed in 2016 een nettoverlies van 2,6 miljoen euro. Vorig jaar werd de bovenverdieping van het filiaal in Emmen gesloten, waarmee het vloeroppervlakte werd gehalveerd van zo’n vier- naar tweeduizend vierkante meter.

Emmen was de eerste winkel die gebruikmaakte van digitale prijskaartjes, waar Stikkelbroeck de bedenker van is. Zowel Media Markt als zijn vervanger De Boed willen niet op het vertrek ingaan. “Ik richt me liever op de toekomst. Dit is een fantastische hut, waar ik met veel enthousiasme de schouders onder zet”, aldus de nieuwe vestigingsdirecteur.

In juli berichtte het Dagblad van het Noorden al over een forse ontslagronde bij Media Markt, die veel winkels in het noorden trof. In Leeuwarden en Groningen zouden gezamenlijk 46 banen worden geschrapt, terwijl ook de winkels in Drachten, Ede en Den Haag ontslagen konden verwachten.

Reacties 4


Bernardo Provenzano 13 okt, 11:00

Fantastische hut....wat is er mis met winkel of zaak? Of is Mediamarkt een tent met hutten in het land?


Bert Ysfogel 13 okt, 13:38

Ligt het alleen aan die 2 directeuren ? en wat doen ze dan verkeert t.o.v andere filialen?


Machiel R 13 okt, 14:42

Ik zie de journalistieke waarde van dit artikel niet echt. Gaat Retailtrends ook artikelen schrijven als Vera Moda of Sting zijn leidinggevende gaat vervangen in Kuddelstaart of Mijnsheerenland?


Reinder Koornstra 16 okt, 13:01

Ik ben gewend aan de term 'tent' die ik ook zelf gebruik, maar hut? Enfin, blijkbaar, en dát had natuurlijk de journalistieke waarde moeten zijn, is er écht wat loos met MediaMarkt in Emmen. Je sluit niet voor niets een hele vloer. In mijn visie straalt MediaMarkt de beleving 'VEEL' uit, en dat kan niet met 2000 m2, want dan hebben ze het assortiment flink moeten inkrimpen. Kortom, wát er precies loos daar, is dit een reële poging deze 'tent' weer overeind te krijgen, of gewoon de eerste stap naar sluiting? Dát zou ik wel willen weten, niet welk poppetjes die winkel nu weer gaat leiden.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!