Action bereikt mijlpaal van duizend winkels

Action opent volgende week zaterdag in Gorinchem zijn duizendste winkel in Europa. De discounter trekt volgens het Algemeen Dagblad in het voormalige pand van Charles Vögele.

Action organiseerde de afgelopen maand al een marketingcampagne in aanloop naar de duizendste winkelopening. Zo konden consumenten via de hashtag #action1000stories een verhaal over hun favoriete product van de winkelketen delen en online de 1000 stores-game spelen. De nieuwe mijlpaal volgt vrijwel exact een jaar na de vorige, toen Action de grens van 750 winkels passeerde.

Action opende vorig jaar een recordaantal van 197 nieuwe vestigingen, waarvan het merendeel in Frankrijk. De retailer liet eerder al weten dit jaar nog meer nieuwe filialen te willen openen. Zo opent Action zijn eerste proefwinkels in Polen, waarmee de keten zijn zevende land toevoegt. Vorig jaar behaalde Action al tweederde van zijn omzet in het buitenland.

De discountketen gaat de komende vijf jaar hetzelfde doen als de afgelopen vijf, zo liet ceo Sander van der Laan onlangs weten. Daarbij ligt de focus sterk op internationale expansie. Naast de start in Polen heeft Action inmiddels dochterbedrijven in Spanje en Tsjechië, al is nog niet bevestigd dat het daar ook winkels gaat openen.


 

RetailTrends