‘Luxeprobleem’ in Enschede: leegstand gehalveerd

‘Luxeprobleem’ in Enschede: leegstand gehalveerd

De winkelleegstand in de binnenstad van Enschede is in drie jaar tijd gehalveerd. Waar op 1 november 2014 nog 14,7 procent van de winkelvloeroppervlakte leegstond, was dat volgens cijfers van Locatus op 1 oktober van dit jaar nog 7,5 procent. De gemeente heeft tegenwoordig een luxeprobleem, schrijft Tubantia.

De winkelleegstand zou de kritieke grens van vijf procent – die door de gemeente wordt aangehouden om de dynamiek in de binnenstad te houden –benaderen. In de laatste cijfers is de komst van Decathlon naar winkelcentrum Koningsplein namelijk nog niet meegenomen. Ook staan er nog openingen van onder meer Zara Home, Bruna en een zaak voor elektronische sigaretten op de planning.

De gemeente moet in sommige gevallen al nee verkopen, stelt wethouder Eelco Eerenberg. Zo werd een ‘mooie horecazaak’ die zich aan de achterzijde van de voormalige Hofpassage wilde vestigen afgewezen, omdat er op die plek al te veel horecameters zijn.

Voor grote spelers die veel winkelmeters nodig hebben is er even geen plek, stelt de wethouder. “Of ze moeten voor een kleine winkelconcept kiezen, natuurlijk.” De schaarste in winkelmeters betekent volgens Eerenberg dat de gemeente kan ‘kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!