Doorstart McGregor voorlopig van de baan

Doorstart McGregor voorlopig van de baan

Rens van de Schoor ziet toch geen toekomst in McGregor, Gaastra en Adam Brandstores. De problemen bij het modebedrijf waren erger dan voorzien, zegt hij tegen Het Financieele Dagblad.

De bedrijfsadministratie is volgens Van de Schoor niet op orde en veel leveranciers willen niet meer leveren. Door de mislukte doorstart staan vierhonderd banen op de tocht. Ongeveer een derde van het personeel blijft voorlopig nog en de kleding voor het komende seizoen wordt nog geleverd. “Maar bijvoorbeeld de mensen die de nieuwe collectie ontwerpen, hebben we niet meer nodig”, aldus Van de Schoor.

Investeringsfonds Du Soutien, door Van de Schoor opgericht om de doorstart te realiseren, zal de merkrechten en voorraden van McGregor en Gaastra de komende maanden proberen te verkopen. Voor de Adam-winkels wordt een winkelbedrijf gezocht dat zoveel mogelijk vestigingen kan overnemen. Curator Hanneke de Coninck kon nog geen reactie geven over het klappen van de doorstart.

Kort na de doorstart sprak Van de Schoor nog zijn vertrouwen uit in de modemerken, die ondanks de twee faillissementen in korte tijd ‘sterke namen’ bleven. “Ik denk oprecht dat deze merken mensen aanspreken, maar er moet wel en hoop gebeuren.” Van de Schoor nam de modeketens eind vorige maand over uit de failliete boedel van Doniger Fashion Group. Het betekende het tweede faillissement voor McGregor en Gaastra in ruim een jaar tijd. 
 
 

Reacties 1


Reinder Koornstra 20 okt, 14:05

Nog een paar maanden, en dat is het publiek die naam McGregor alweer vergeten, en is de merknaam daarmee niets meer waard. Hoe dat gaat met Gaastra, is een ander punt, maar ook dáár moet snel duidelijkheid over komen, anders is het over en uit!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!