Eyelove wil snel naar honderd Belgische winkels

Eyelove wil snel naar honderd Belgische winkels

Eyelove opent woensdag zijn eerste twee verkooppunten in België. Het shop-in-shop concept voor brillen wil op korte termijn groeien naar honderd locaties bij onze zuiderburen.

De eerste shop-in-shops komen bij twee apotheken in Zaventem en Bertem. Daarnaast voert de retailer nog gesprekken met verschillende apotheken en winkelbedrijven. De huidige klantenkring van winkels in de grensstreek bestaat naar eigen zeggen al voor de helft uit Belgen. Directeur Paul Berkelmans ziet veel kansen in het land, onder meer vanwege het hogere prijsniveau van brillen ten opzichte van Nederland. Dat komt volgens hem onder er minder concurrentie is van ketens. In Nederland hebben die een marktaandeel van 53 procent, terwijl dat in België maar 25 procent zou zijn.

Eyelove heeft in Nederland inmiddels 150 verkooppunten bij onder meer apotheken en drogisterijen. Dat moeten er op termijn tweehonderd worden, liet Berkelmans eerder weten. De stap naar België werd in juni al aangekondigd, waarbij Berkelmans zei te mikken op tien verkooppunten voor het einde van dit jaar.  

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!