'Het gaat weer goed met 2theloo'

'Het gaat weer goed met 2theloo'

Private equity-huis Avedon Capital Partners heeft binnen een half jaar tijd driehonderd miljoen euro opgehaald voor een nieuwe investeringsronde. Dat is het hoogste bedrag dat de aandeelhouder van onder meer 2theloo ooit binnenhaalde.

Het geld is afkomstig van onder meer banken, pensioenfondsen en ondernemers. Het bedrag overstijgt de 250 miljoen die Avedon zich ten doel had gesteld. "We hebben nu diepere zakken om meer geld te steken in ondernemingen die we mede door acquisities snel willen laten groeien", reageert managing partner Alfred Tulp in Het Financieele Dagblad.

Avedon kreeg de afgelopen twee jaar meermaals te maken met negatieve publiciteit rond zijn deelneming in 2theloo. In april van dit jaar vertrok voor de vierde keer in twee jaar tijd een cfo bij de toiletwinkelketen. De financiële top en Avedon lagen vaak overhoop over de hoogte van de benodigde investeringen. De investeerder zou daarmee terughoudend zijn geweest, omdat de winkelketen doelen miste. “Het gaat weer goed met 2theloo, na wat reparaties”, zegt Tulp nu in De Financiële Telegraaf.

Verder boterde het niet tussen Avedon en medeoprichter Almar Holtz, die na herhaaldelijke pogingen van de aandeelhouder om hem weg te krijgen vorig jaar opstapte. De problemen rond 2theloo schrikken Avedon niet af om minderheidsbelangen te nemen, zegt Tulp. “We willen alleen geen oprichters die cashen en vertrekken.” Ook zegt hij het belangrijk te vinden invloed te hebben op belangrijke besluiten. 

2theloo stond vorig jaar 4,4 miljoen euro in het rood. Kees-Jan Bus, die Holtz vorig jaar verving als topman, zei op de middellange termijn winst te verwachten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!