Outlet in Assen opnieuw over eerste horde

Outlet in Assen opnieuw over eerste horde

De gemeenteraad van Assen heeft donderdag met een ruime meerderheid ingestemd met de bouw van een outlet. 21 raadsleden stemden voor en elf tegen, waardoor het plan nu opnieuw wordt voorgelegd aan de provincie.

Het idee voor de zogenoemde OutleTT komt uit de koker van Raymond Coronel, die vorig jaar nog werd teruggefloten door Provinciale Staten. In de nieuwe opzet is er ruimte voor zestig tot tachtig winkels en moet het centrum onderdeel worden van de ‘Toeristische Recreatieve Zone’ in het zuiden van de stad. Zo zijn er ook plannen voor een ijsbaan, TT Plaza met casino, hotel en een entertainmentcentrum voor de familie, meldt het Dagblad van het Noorden.

Het nieuwe plan kan op goedkeuring rekenen van coalitiepartijen PvdA, ChristenUnie, D66 en Stadspartij Plop. VVD stemde tegen, omdat er geen enthousiasme en gedrevenheid werd geproefd bij initiatiefnemer Coronel. De outlet is volgens raadslid Martin Rasker ‘een splijtzwam voor de ontwikkeling van Assen’. “Het  gaat ook nog jaren duren voor de schop daadwerkelijk de grond in gaat.”

Vorig jaar was een meerderheid van Provinciale Staten tegen de komst van een factory outlet center. De vraag is of het nieuwe plan, dat ongeveer twintigduizend vierkante meter telt, wel op goedkeuring kan rekenen.

Lees op RetailTrends meer over de bouw van OutleTT in Assen.

Reacties 1


Reinder Koornstra 20 okt, 14:03

Nou, succes, dan wordt het circus van InRetail opnieuw opgestart want het gekrijs uit omliggende winkelcentra zal wel weer een enorm volume bereiken.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!