Eigenaren Alexandrium vrezen elkaars groeiplannen

De drie belangrijkste eigenaren in het Rotterdamse winkelgebied Alexandrium treffen elkaar voor de Raad van State. De onenigheid gaat volgens het Algemeen Dagblad over de uitbreidingsruimte van ondernemers in het winkelcentrum.

De strijd gaat tussen vastgoedeigenaren Klépierre, CBRE en Colliers van respectievelijk Alexandrium Shopping Center, Alexandrium Megastores en Woonmall Alexandrium. Klépierre wil meer speelruimte bij de uitbreiding van het winkelcentrum dan nu in het bestemmingsplan is vastgelegd. Daarbij verwijst het vastgoedbedrijf naar de buren van de woonmall, die meer groeimogelijkheden zouden hebben. 

CBRE is op het op zijn beurt oneens met zowel de uitbreidingsplannen van het winkelcentrum en de woonmall. Het vastgoedbedrijf vreest dat de concurrentie leidt tot meer leegstand in het hele gebied. De drie partijen wilden niet reageren op de rechtszaak.

Klépierre is in Rotterdam ook eigenaar van de Markthal. Tientallen ondernemers bereiden eveneens een rechtszaak voor tegen de vastgoedeigenaar. Het is nog niet bekend wanneer die dient.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!