Opnieuw Kamervragen om verplichte zondagsopening

Opnieuw Kamervragen om verplichte zondagsopening

De fracties van SP en CDA hebben in de Tweede Kamer vragen gesteld over de verplichte zondagsopening in winkelcentrum Paddepoel. Anne Kuik (CDA) en Maarten Hijink (SP) willen het standpunt van het ministerie van Economische Zaken weten, meldt het Dagblad van het Noorden.

Het Groningse winkelcentrum is al meer dan een jaar het toneel van een juridische strijd, doordat sommige winkeliers weigeren hun winkel op zondag te openen. De Vereniging van Eigenaren (VvE) geeft vijfhonderd euro boete per keer dat ze hun winkel dichthouden. Een aantal ondernemers staat al voor tienduizenden euro’s in het krijt.

De Kamerleden willen nu weten of soortgelijke boeteconstructies ook in de rest van het land voorkomen. Ze hebben het gevoel dat er sprake is van wurgcontracten en vragen zich af of de minister het daarmee eens is. Een jaar terug hamerde SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf al op goede wet- en regelgeving, omdat deze zaak ‘een veel bredere uitstraling heeft’.

Een bemiddelingspoging tussen de winkeliers en VvE liep onlangs op niets uit. Komende maand dient een rechtszaak met een fietsenzaak, die rond de zestigduizend euro aan boetes heeft openstaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!