Curator McGregor niet blij met Van de Schoor

Curator McGregor niet blij met Van de Schoor

De argumenten van Rens van de Schoor om de doorstart van McGregor te staken zijn ‘niet overtuigend’. Dat schrijft curator Hanneke De Coninck-Smolders in het eerste faillissementsverslag van Doniger Fashion Group.

Van de Schoor nam McGregor, Gaastra en Adam Brandstores eind vorige maand over na het faillissement van Doniger, maar liet onlangs weten toch geen toekomst in de modemerken te zien. Als redenen noemde hij de bedrijfsadministratie die niet op orde zou zijn, leveranciers die niet onder zijn voorwaarden wilden leveren en een ongunstige timing. De curator gaat niet mee in deze argumenten, omdat Van de Schoor volgens haar op de hoogte was of had kunnen zijn van de omstandigheden. Zij verwijst daarbij onder meer naar de dataroom, waartoe Van de Schoor toegang had.

De curator en Van de Schoor zijn nog steeds in gesprek over de gevolgen van het staken van de doorstart. De mode-ondernemer, die eerder onder meer Miss Etam en Brantano vanuit een faillissement doorstartte, betaalde 10,3 miljoen euro voor McGregor en de zustermerken. Hij liet vorige week al weten voor een van de merken waarschijnlijk een nieuwe eigenaar te hebben gevonden, terwijl hij probeert Adam onder te brengen bij een herenmodezaak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!