Rituals groeit in rap tempo door

Rituals groeit in rap tempo door

Rituals heeft zowel zijn omzet als winst vorig jaar flink zien oplopen. De Nederlandse cosmeticaketen was goed voor een winst van 45,5 miljoen euro, terwijl de omzet net niet op de vierhonderd miljoen euro uitkwam.

De winst van Rituals ligt ruim een derde hoger dan in 2015, toen er onder de streep 33,3 miljoen euro overbleef. De omzet nam met liefst veertig procent toe tot 399 miljoen euro, zo blijkt uit de onlangs opgestelde jaarrekening.

Rituals wist in alle markten meer te verkopen. Zo ging de omzet in de Benelux omhoog van 146 naar 167 miljoen en in Duitsland van 67 naar honderd miljoen euro. De Scandinavische landen en het Iberisch schiereiland waren vorig jaar goed voor respectievelijk 38 en 35 miljoen euro omzet. De omzet uit andere markten verdubbelde ruim tot 59 miljoen euro.

De fikse groei van de cosmeticaketen is ook terug te zien in het aantal werknemers. Rituals telde vorig jaar omgerekend naar fulltime banen gemiddeld ruim 2700 duizend medewerkers, zo’n duizend meer dan een jaar eerder. Het gros van de nieuwe banen kwam door de opening van nieuwe winkels.

Rituals heeft inmiddels bijna zeshonderd winkels in 27 landen. Wekelijks opent Rituals twee tot drie nieuwe winkels, een tempo dat oprichter Raymond Cloosterman de komende jaren verwacht vast te kunnen houden. De cosmeticaketen focust steeds meer op het openen van grotere winkels. Zo werd een paar maanden terug ’s werelds grootste winkel geopend: de vestiging in Keulen heeft een verkoopoppervlakte van honderdtachtig vierkante meter.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends