Mode- en schoenenwinkels groeien met dubbele cijfers

Mode- en schoenenwinkels groeien met dubbele cijfers

De schoenenbranche boekte in het derde kwartaal een gemiddelde omzetgroei van bijna zestien procent. Kledingwinkels zagen hun omzet met tien procent toenemen, blijkt uit de omzetmonitoren van INretail en GfK.

De totale schoenenbranche loopt nu 8,8 procent voor ten opzichte van de eerste negen maanden van 2016, de modebranche vijf procent. De sterkste stijging is te zien bij baby- en kindermode, die in het derde kwartaal goed was voor 24,4 procent meer omzet. Ook dames- en kinderschoenen groeiden met respectievelijk 18,5 en 17,2 procent bovengemiddeld. 

De verkopen uit herenmode stegen met 10,9 procent, bij dameskleding was dat zeven procent. De groei van het vrouwenpak is volgens INretail opvallend, met 17,5 procent stijging in het afgelopen kwartaal. Suistudio, de zusterformule van Suitsupply die zich op dat deelsegment richt, opende de afgelopen maanden zijn eerste winkels.

Het weer speelt volgens INretail een belangrijke rol bij de groeicijfers. Terwijl de branche vorig jaar veel omzet misliep door de warme septembermaand, zorgde het herfstige weer dit jaar voor een ander beeld.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends