McGregor ging winstgevend failliet

McGregor ging winstgevend failliet

Doniger Fashion Group heeft tussen 1 januari en 31 juli dit jaar een nettoresultaat van ruim 1,2 miljoen euro geboekt. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van de curatoren van het failliete modeconcern.

De omzet van Doniger bedroeg over diezelfde periode bijna 73,7 miljoen euro. Dat het modehuis in september ondanks de zwarte cijfers voor de tweede keer in een jaar tijd failliet ging, kwam volgens de directie door de financieringsvoorwaarden. Doniger moest, als gevolg van het eerdere bankroet, al zijn voorraden vooruitbetalen over de maanden juli tot en met oktober. Omdat de verkopen vooral plaatsvinden tussen oktober en februari, zag de directie zich begin september gesteld voor een acuut liquiditeitstekort van acht miljoen euro.

De aandeelhouders wilden niet bijspringen toen het tekort aan het licht kwam, waardoor Doniger uitstel van betaling en daaropvolgend faillissement moest aanvragen. Rens van de Schoor nam McGregor, Gaastra en Adam Brandstore voor 10,3 miljoen euro over, maar heeft inmiddels besloten de doorstart te staken. Over de gevolgen daarvan is hij nog met de curatoren in gesprek.

Lees op RetailTrends een reconstructie in zeven cijfers van het tweede faillissement van McGregor en Gaastra . 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!