Familie neemt roer bij Bristol weer over

Philippe Vanaudenhove keert terug als ceo van Euro Shoe Group. Hij vervangt Kurt Moons, met wie volgens De Tijd een verschil van mening over de strategie was ontstaan.

Vanaudenhove, lid van de familie die het schoenenconcern oprichtte en nog altijd volledig eigenaar is, was eerder al topman tussen 2006 en 2014. Zijn opvolger Moons investeerde sterk in fysieke winkels. Zo kondigde hij vorig jaar aan honderd nieuwe vestigingen van Bristol in de Benelux te willen openen en kregen alle winkels een grondige restyling. Het ontstane meningsverschil gaat onder meer over e-commerce, stelt Moons, die daar verder niet op wil ingaan.

Vanaudenhove zegt juist de ‘digitale activiteit’ te willen versterken. Ook Elise Vanaudenhove, kleindochter van de oprichter, treedt als operationeel directeur toe tot de dagelijkse leiding. Euro Shoe Group leed vorig jaar een verlies van 3,8 miljoen euro bij een omzet die licht daalde tot 322 miljoen. Een jaar eerder werd nog ruim zes ton winst gemaakt. Volgens Moons zijn de rode cijfers te verklaren door de investeringen in Bristol en de verliezen van zusterketen Avance, die dit jaar werd verkocht.

Salesmanager Dick van Dijk van Bristol zei vorig jaar nog in RetailTrends dat Bristol profiteerde van het omvallen van een concurrent als Scapino, dat zich volgens hem ‘te eenzijdig op online focuste’. “Wij hebben ons niet gek laten maken toen iedereen op online dook en riep dat de winkels gingen verdwijnen.”   
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!