Jan Zeeman: 'Beursgang nooit een optie geweest'

Jan Zeeman: 'Beursgang nooit een optie geweest'

Zeeman heeft nooit overwogen naar de beurs te gaan en sluit dat ook in de toekomst uit. “Wij willen een duidelijke say houden, zodat we onze mening kunnen geven en men daar ook iets mee doet”, zegt oprichter Jan Zeeman tegenover Quote.

De oprichter heeft sinds de eeuwwisseling geen operationele functie meer, maar nog altijd 96 procent van de aandelen. De rest is in handen van zijn drie zoons. Ook zolang zij in leven zijn, zal het textielconcern volgens Jan Zeeman nooit naar de beurs gaan. “Zij zijn nog uitgesprokener dan ik.”

Een van de belangrijkste speerpunten van Zeeman is ‘internationaal gewaardeerd worden’, zegt de eigenaar verder. Daarbij staan geen nieuwe landen op de planning, maar sluit de retailer wel onrendabele vestigingen. Met name uit Oost-Duitsland maakt Zeeman een terugtrekkende beweging, omdat consumenten daar het omzetvolume daar volgens de oprichter te laag is. “Daar kopen mensen enkel wat ze nodig hebben, terwijl hier iemand nog een extra blauw overhemd koopt als hij al een geel exemplaar heeft.”

Zeeman verdubbelde zijn winst vorig jaar tot 8,3 miljoen euro. De helft daarvan wordt uitgekeerd als dividend, waar Jan Zeeman de afgelopen jaren nog twee keer van af zag.  
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!