'Einde voor warenhuizen Topshelf nabij'

Topshelf sluit waarschijnlijk ook zijn winkel in Alkmaar. Personeel van die vestiging zou door leidinggevenden al geadviseerd worden ander werk te zoeken, schrijft De Telegraaf.

De winkel in het voormalige V&D-pand opende in april zijn deuren, maar zou na een uitverkoop in januari op slot gaan. Een woordvoerder wil het bericht niet bevestigen of ontkennen. “Wij zijn in onderhandeling met de verhuurder van onze locatie in Alkmaar”, is alles wat hij kwijt wil. De omzet van de winkel ontwikkelt zich volgens hem, maar de huurkosten zouden te hoog zijn.

Eerder probeerde Topshelf al tevergeefs huurverlagingen te bedingen voor zijn vestigingen in Nijmegen, Arnhem en Groningen. Die eerste sloot in augustus al zijn deuren, terwijl in de andere twee nog een finale uitverkoop wordt gehouden. Met de naderende sluiting van de locatie in Alkmaar verdwijnt ook het laatste warenhuis van Topshelf uit de winkelstraat. 

Topshelf wilde na het faillissement van V&D acht tot tien warenhuizen in binnensteden openen, terwijl de buitenstedelijke vestigingen onder de oude naam Sportsworld verdergingen. Eerder werden ook Hoofddorp en Hilversum nog genoemd als locaties voor nieuwe warenhuizen, maar het is niet duidelijk of die plannen doorgaan.
 

Reacties 2


Machiel R 7 nov, 13:07

Ik had Inge van Kemenade het wel gegunt dat TopShelf een succes zou zijn. Helaas bleek het dat al snel niet te zijn. Respect voor mensen die risico's nemen. Soms lukt het, vaker niet.


Reinder Koornstra 13 nov, 17:11

Eerlijk gezegd heb ik al gelijk bij het begin de vraag gesteld of Van Kemenade de complexiteit van een compleet warenhuis niet onderschatte. Blijkbaar wel, en dan kun je er beter gelijk mee stoppen!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!