Wethouder stelt winkelcentrum Paddepoel ultimatum

Wethouder stelt winkelcentrum Paddepoel ultimatum

Winkelcentrum Paddepoel krijgt tot 1 december de tijd om het conflict over de zondagsopening bij te leggen. Lukt dat niet, dan wil wethouder Joost van Keulen ingrijpen. Dat meldt hij in een brief aan de gemeenteraad van Groningen.

Sommige ondernemers weigeren hun winkel op zondag te openen, wat ze op een boete van de Vereniging van Eigenaren komt te staan. Het lukt een bemiddelaar vooralsnog niet om tot een oplossing te komen. Een voorstel dat maandag zou worden besproken, was volgens hem nog niet rijp voor besluitvorming. Daarbij zouden kleine ondernemers een ontheffing kunnen krijgen voor de verplichte zondagsopening.

De wethouder heeft de eigenarenvereniging laten weten dat het ‘erg belangrijk is dat er zo spoedig mogelijk een redelijke oplossing gevonden wordt voor de winkeliers die niet op zondag open willen’. De gemeente zoekt ondertussen uit welke juridische mogelijkheden er zijn om af te dwingen dat winkeliers zelf mogen bepalen of ze op zondag opengaan, schrijft RTV Noord.

De kwestie in Groningen leidde onlangs al tot een motie in de Tweede Kamer. Kees van der Staaij (SGP) en Lodewijk Asscher (PvdA) willen dat de regering op korte termijn in actie komt tegen de verplichte zondagsopening voor winkeliers.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends