Amazon Prime van start in Nederland

Amazon maakt zijn abonnementsdienst Prime beschikbaar voor Nederlandse consumenten. Die krijgen producten die via de Duitse webshop besteld worden daardoor binnen één dag gratis geleverd, zo heeft de etailer bekendgemaakt.

Met de service kunnen consumenten volgens Amazon meer dan een miljoen producten snel laten thuisbezorgen. Daarnaast is voor miljoenen extra artikelen premium bezorging binnen twee dagen mogelijk. Door een abonnement te nemen, worden geen aparte bezorgkosten gerekend. Het abonnement is zowel per maand als per jaar af te sluiten, en kost dan respectievelijk zes en 49 euro. De dienst loopt via de Duitse webshop van Amazon, die vorig jaar in het Nederlands werd vertaald. Amazon.nl blijft vooralsnog alleen e-books en e-readers aanbieden.

Amazon neemt met de gratis bezorging en kortere levertijd opnieuw drempels weg voor Nederlandse consumenten.  De e-commercegigant maakt het verder voor alle Nederlandse klanten mogelijk met iDEAL af te rekenen. Vorige week werd al duidelijk dat daar op kleine schaal mee werd getest. De stappen volgen op de vertaling van de Duitse webshop en app in het Nederlands. 

Amazon maakte Prime vorig jaar al beschikbaar voor Belgische consumenten. Daar loopt de dienst via de Franse website. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!