Blokker staat op driehonderd vernieuwde vestigingen

Blokker heeft woensdag de driehonderdste winkel volgens de nieuwe formule geopend. De directie was bij de winkel in Almere aanwezig om de opening te verrichten.

Blokker is inmiddels anderhalf jaar bezig om de Nieuwste Blokker uit te rollen. Drie maanden terug werd nog de mijlpaal van 250 vernieuwde winkels gevierd in Harderwijk. De retailer spreekt van ‘een van de grootste ombouwoperaties in Nederland’, waar in eerste instantie twee jaar voor uit werd getrokken.

Als het huidige ombouwtempo wordt aangehouden, heeft Blokker iets meer tijd nodig. Het bedrijf werkt toe naar zo’n 450 vernieuwde vestigingen, waarvan er negentig in handen zijn van franchisenemers. Bij de start van de ombouwoperatie telde Blokker nog zo’n zeshonderd vestigingen.

In de Nieuwste Blokker toont de retailer naar eigen zeggen een goed evenwicht tussen nieuwe elementen en het vertrouwde gezicht van Blokker. De vernieuwing is volgens topman Casper Meijer te zien bij de eigenmerkartikelen en nieuwe artikelgroepen als fietsaccessoires, dekbedden en handdoeken. “Tegelijk blijven we goed herkenbaar voor onze trouwe klanten, met de bekende huishoudtoppers voor zeer scherpe prijzen.”

RetailTrends