Loods 5 goed voor miljoenenwinst

Loods 5 goed voor miljoenenwinst

Loods 5 heeft vorig jaar een nettowinst van 3,5 miljoen euro in de boeken geschreven. Dat blijkt uit de jaarrekening, die vorige maand bij de Kamer van Koophandel is ingediend. In 2015 kwam de winst nog uit op 2,6 miljoen euro.

De cijfers hebben betrekking op de holding van Loods 5, waar behalve drie winkels, ook de webshop, horeca en vastgoedactiviteiten onder vallen. Hoe hoog de omzet vorig jaar was, meldt het bedrijf niet. Wel laat Loods 5 weten dat de netto-omzet met 20,9 procent omhoog is gegaan. De brutomarge komt uit op zeventien miljoen euro, tegenover 14,3 miljoen een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat is opgelopen naar 5,3 miljoen euro.

Loods 5, dat opereert vanuit Haarlem, heeft momenteel vestigingen in Amersfoort, Sliedrecht en Zaandam. Onlangs werd een overeenkomst gesloten voor de opening van een vierde woonwinkel in Duiven. De keten krijgt daar de beschikking over een pand van negentienduizend vierkante meter en vijfhonderd parkeerplaatsen. De opening staat gepland voor eind 2018 of begin 2019. 

Reacties

Loods 5 heeft het economische tij mee, en daar lijken ze goed gebruik van te maken.

Geplaatst door Reinder Koornstra op 16 november 2017 om 14:45

Laatste nieuws

RetailTrends