Loods 5 goed voor miljoenenwinst

Loods 5 heeft vorig jaar een nettowinst van 3,5 miljoen euro in de boeken geschreven. Dat blijkt uit de jaarrekening, die vorige maand bij de Kamer van Koophandel is ingediend. In 2015 kwam de winst nog uit op 2,6 miljoen euro.

De cijfers hebben betrekking op de holding van Loods 5, waar behalve drie winkels, ook de webshop, horeca en vastgoedactiviteiten onder vallen. Hoe hoog de omzet vorig jaar was, meldt het bedrijf niet. Wel laat Loods 5 weten dat de netto-omzet met 20,9 procent omhoog is gegaan. De brutomarge komt uit op zeventien miljoen euro, tegenover 14,3 miljoen een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat is opgelopen naar 5,3 miljoen euro.

Loods 5, dat opereert vanuit Haarlem, heeft momenteel vestigingen in Amersfoort, Sliedrecht en Zaandam. Onlangs werd een overeenkomst gesloten voor de opening van een vierde woonwinkel in Duiven. De keten krijgt daar de beschikking over een pand van negentienduizend vierkante meter en vijfhonderd parkeerplaatsen. De opening staat gepland voor eind 2018 of begin 2019. 

Reacties 1


Reinder Koornstra 16 nov, 14:45

Loods 5 heeft het economische tij mee, en daar lijken ze goed gebruik van te maken.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!