Kalverpassage zoekt nog naar buitenlandse 'topwinkeliers'

Kalverpassage zoekt nog naar buitenlandse 'topwinkeliers'

De voormalige Kalvertoren biedt straks plaats aan topwinkeliers die we in Nederland nog niet kennen. Dat is de verwachting van topman Lesley Bamberger van eigenaar Kroonenberg Groep, die het Amsterdamse winkelcentrum verbouwt tot een passage.

De Kalverpassage nam afscheid van H&M en veel kleine zaakjes. Retailers als HEMA, The North Face en Leonidas zijn verhuisd naar een verbouwde plek binnen de passage. Nieuwe huurders zijn Costes en Saks Off 5th, dat er over ruim een week zijn deuren opent. 

Voor de lege winkelruimtes gaat Bamberger binnenkort in het buitenland op zoek, vertelt hij tegenover Het Parool. Zo is er voor de winkel tegenover Saks Fifth Avenue nog geen huurder gevonden. Vorig jaar zei directeur retail Maarten van Lit van vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff nog dat verschillende Japanse winkelketens interesse hebben getoond in het project.

De Kalverpassage wordt volgens Bamberger geen winkelcentrum, maar probeert juist de kracht van de Kalverstraat te benutten. Zo maken de marmertegels plaats voor kasseien, die net als op straat geveegd worden. Verder wordt er veel kunst neergezet, zegt hij. “Een winkelgebied moet beleving bieden, anders komen de mensen niet.”

Reacties