Body & Fit wil snel naar Amerika

Body & Fit wil snel naar Amerika

Body & Fit opent volgend jaar een webshop in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast verwacht de verkoper van sportvoeding met de Engelstalige website ook sneller naar andere landen te kunnen uitbreiden, zegt cmo René Smeding tegenover RetailTrends.

Body & Fit werd eerder dit jaar overgenomen door het Ierse Glanbia, wereldwijd marktleider in de branche. Hoewel de webwinkel de ‘sterke moeder’ financieel gezien niet nodig had voor zijn groeiplannen, noemt Smeding het goed om onderdeel van een grote partij te zijn. “Na verdere uitbreiding in Europa willen we zo snel mogelijk in Noord-Amerika aan de slag”, aldus de cmo.

Body & Fit is momenteel marktleider in de Benelux en verder actief in Frankrijk en Duitsland. Naast het eigen kanaal is de etailer sinds kort actief op bol.com en binnenkort ook te vinden op Amazon en eBay. Fysieke plannen, via eigen winkels of samenwerkingen met retailers, zijn er vooralsnog niet. Wel zijn in Oost-Europa nog veel ‘echte retaillanden’, ziet Smeding. “Stel dat we daar naartoe zouden uitbreiden, moeten we misschien ook wel winkels openen.”

Smeding gaat op RetailTrends uitgebreid in op de groeiplannen van Body & Fit.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!