Winkeliers gaan uit van 'zeer sterke winstgroei'

Winkeliers gaan uit van 'zeer sterke winstgroei'

De financiële gezondheid van de detailhandel is sterk verbeterd en winkeliers zien de toekomst zonnig in. Voor volgend jaar verwachten ze ‘een zeer sterke winstgroei van ruim tien procent’. Dat blijkt uit een rapport van accountantsorganisatie SRA, waarvoor 150 duizend jaarrekeningen en 645 ondernemers zijn onderzocht.

Ondernemers in de detailhandel zijn iets positiever dan het mkb als geheel, waar uit wordt gegaan van een winstgroei van negen procent. De omzet in de detailhandel neemt naar verwachting met ruim acht procent toe, waar de mkb-prognose op tien procent uitkomt. De loonkosten in de branche stijgen naar verwachting met zes procent, ten opzichte van vier procent voor het mkb.

Detaillisten willen het gunstige klimaat volgens de SRA aanwenden om meer te investeren. De investeringen zullen volgend jaar naar verwachting met zeven procent toenemen, waar het gemiddelde in het mkb op vijf procent ligt. Omdat de behoefte aan externe financiering amper toeneemt, zal een groot deel uit eigen zak worden betaald.

Uit het rapport blijkt verder dat steeds meer winkeliers aan de financiële verplichtingen kunnen voldoen: van 66 procent in 2015 naar 76 procent in 2016. Daarnaast is het percentage bedrijven dat op korte termijn in de financiële problemen kan komen, teruggelopen van 22 naar tien procent. De financiering vormt voor ruim een derde van de ondernemers nog een belangrijke bedreiging.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!