Pizza Hut gelooft nog steeds in Nederlandse groeikansen

Pizza Hut opent binnenkort nieuwe restaurants in Amsterdam en Almere. Op termijn ziet de pizzaketen ruimte voor honderd locaties in ons land.

Pizza Hut opende eerder dit jaar op station Utrecht Centraal zijn tweede vestiging in ons land. Daarvoor was de vestiging in Rotterdam lange tijd de enige locatie. Pizza Hut had eerder een vestiging in Den Haag, maar die ging vorig jaar na jarenlange verliezen failliet. Ondernemers Soniel en Rakesh Sewnarain sloten een jaar geleden een deal met moederbedrijf Yum! Brands, waarmee zij een landelijke keten willen opzetten in Nederland.

Contracten voor drie zaken in Amsterdam zijn inmiddels getekend, net als voor een winkel in Almere, zegt Sewnarain tegen het ANP. Pizza Hut is de grootste pizzaketen ter wereld, maar heeft in ons land nooit voet aan de grond gekregen. Toch hebben veel consumenten door de hoge naamsbekendheid volgens de ondernemers het idee dat er veel filialen in Nederland zijn. Ooit had de Amerikaanse keten volgens Sewnarain zestien restaurants in ons land, waarvan veel op NS-stations. Meer dan drie reguliere vestigingen zijn er nooit geweest.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!