Groningse binnenstad krijgt grote foodhal

De Grote Markt in Groningen wordt uitgerust met een foodhal van drie verdiepingen. In het nieuwe hoekpand De Merckt komen eetkraampjes van verschillende ondernemers, een bierbrouwerij en een dakterras met een kleine tweehonderd plekken. Dat heeft initiatiefnemer Patrick Beijk laten weten in de ondernemerstalkshow Founder Talks, meldt RTV Noord.

Het horecagedeelte van het nieuwe pand wordt zo’n zestienhonderd vierkante meter groot en is gebaseerd op het foodhallenconcept dat bekend is van Amsterdam en Rotterdam. “Wij gaan het wel op een andere manier doen”, aldus Beijk, die in Groningen al eigenaar is van de horecazaken Mr. Mofongo, Dog's Bollocks en Chaplin's Pub in Stad.

Ondernemers kunnen hun eigen foodstands huren, waarbij Merckt de inrichting en de kwaliteitscontrole op zich neemt. Verder kunnen biertanks worden gehuurd door beginnende brouwers, die in de foodhal zijn ‘verhaal mag vertellen’.

Het nieuwe hoekpand moet volgend jaar in de binnenstad van Groningen verrijzen. Boven de foodhal worden appartementen gerealiseerd.

Reacties 1


Reinder Koornstra 16 nov, 14:37

Of Groningen die Foodhal krijgt? Volgens mij is het geen besluit, maar nog slechts een plan. Tja, Groningen is een geweldige stad, maar een vergelijking met Amsterdam en Rotterdam lijkt me te ver gaan. En een foodhal over drie verdiepingen? Dát zal een hele klus worden.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!