Front Runner opnieuw failliet verklaard

Front Runner opnieuw failliet verklaard

Front Runner is vorige week voor de tweede keer in anderhalf jaar tijd failliet verklaard. Alle winkels waren voor het faillissement al gesloten, laat curator Dennis Steffens weten aan RetailNews.

Front Runner ging in juni 2016 voor de eerste keer op de fles. De winkelketen kampte met teruglopende omzetten, oplopende kosten en de gevolgen van een grote inbraak in het magazijn. Oprichter Jaap van Treijen hield bij de doorstart acht van de veertien winkels open. Front Runner bleef actief in Amsterdam (drie winkels), Amersfoort, Groningen, Nijmegen, Rotterdam en Zwolle.

Het aantal winkels is in de afgelopen maanden al verder teruggeschroefd, zegt Steffens. De curator onderzoekt momenteel of een tweede doorstart tot de mogelijkheden behoort. “Daar moet de komende weken meer duidelijkheid over komen.”

De kans dat het tot een nieuwe doorstart komt, lijkt niet groot. Veel panden zijn volgens Steffens al ontruimd en opgeleverd aan de verhuurder. Curatoren proberen winkels doorgaans open te houden, om de kans op een doorstart te vergroten. “Maar je kunt niet iets openhouden wat al is gesloten”, aldus Steffens.

Over de oorzaak van het tweede faillissement is vooralsnog niets bekend. Het hoofdkantoor van Front Runner is telefonisch niet bereikbaar. De webshop van de sneakerketen is offline.

Reacties 1


Reinder Koornstra 16 nov, 14:44

Tja, ik heb me al eens vaker uitgesproken over al die 'reddingen' en 'doorstarts' in de Retail sector. Als het concept niet deugt, of niet meer deugt, is dat trekken aan een dood paard. Als je bij zo'n keten kunt spreken van een zekere merkwaarde voor de consument, kun je een geheel nieuw concept onder de oude naam introduceren, maar bij een 'merk' als 'Front Runner' kun je ook dat vergeten. Nou, dat blijkt keer op keer!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!