Holland & Barrett wil elk jaar 25 nieuwe winkels in Nederland

Holland & Barrett heeft vastgoedadviseur Collier International het mandaat gegeven om zijn uitbreidingsplannen te begeleiden. De gezondheidswinkelketen wil elk jaar 25 winkels in Nederland en vijf tot tien in België openen.

Holland & Barrett telt momenteel 190 vestigingen in Nederland en twintig in België. Colliers gaat die vastgoedportefeuille managen. De expansie wordt samen met Bas Retail vormgegeven. 

De Britse retailer heeft zijn flinke groeiplannen nooit onder stoelen of banken gestoken. De ambitie was om dit jaar op 250 vestigingen uit te komen, maar dat aantal lijkt het voormalige De Tuinen niet te halen. De winkelketen is heel kritisch op zijn uitbreidingsplannen, zei afzwaaiend ceo Colinda Hoegee vorig jaar in RetalTrends. “Daarom groeien we soms snel en soms langzaam, afhankelijk van het aanbod van panden op de markt.” Volgens haar is elke vestiging binnen twee jaar op het gewenste omzetniveau. “In de tien jaar dat ik hier werk, is nog nooit een winkel gesloten omdat de locatie niet klopte.”

Hoegee maakte vorige maand bekend te stoppen als algemeen directeur van Holland & Barrett in de Benelux. De retailer, die wereldwijd twaalfhonderd vestigingen telt, heeft nog geen opvolger bekendgemaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!