'Uitbreidingsplannen van Bristol op de tocht'

Euro Shoe Group neemt afscheid van minstens dertig medewerkers op zijn hoofdkantoor in België. Daarbij gaat het vooral om ondersteunende diensten voor de winkels, zoals regiomanagers. Dat laat financieel directeur Bart Rayen weten tegenover De Tijd.

Het moederbedrijf van Bristol hoopt gedwongen ontslagen te kunnen vermijden. Eerder verloren al vijftig mensen hun baan na het afstoten van schoenenketen Avance. Euro Shoe Group is nu nog actief met de formules Shoe Discount en Bristol.

Het schoenenconcern maakte vorig jaar bekend de komende jaren honderd nieuwe vestigingen in de Benelux te willen openen. Zestig nieuwe winkels zouden in Nederland worden geopend. Die plannen lijken van de baan, al wil Rayen dat bevestigen noch ontkennen. “Het enige dat we kwijt kunnen, is dat de volledige strategie van ons bedrijf op tafel ligt.”

De expansieplannen kwamen uit de koker van topman Kurt Moons, die onlangs na een verschil van mening over de strategie bij het concern vertrok. Hij is opgevolgd door zijn voorganger Philippe Vanaudenhove. Vanaudenhove is lid van de oprichtersfamilie van Euro Shoe Group, die nog altijd volledig eigenaar van het schoenenconcern is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!