Topshelf sluit ook laatste warenhuis

Topshelf sluit half januari de deuren van zijn winkel in Alkmaar. Daarmee komt na iets minder dan twee jaar een einde aan de warenhuisformule van Inge van Kemenade.

De Alkmaarse vestiging was in april de laatste die zijn deuren opende. Net als bij zijn eerdere drie vestigingen, laat Topshelf weten dat er meer tijd nodig was om het concept in de markt te zetten. Daarop probeerde de retailer een lagere huurprijs te bedingen, om ‘het kostenniveau in lijn te brengen met de opstartfase van de winkel’. Tot nieuwe huurafspraken heeft dat ‘ondanks de grote bereidheid van alle partijen’ niet geleid. 

Topshelf start donderdag met een opheffingsuitverkoop in Alkmaar. De contracten van de 35 medewerkers lopen in januari af en worden niet verlengd.

Topshelf sloot in augustus al zijn winkel in Nijmegen, terwijl in Arnhem en Groningen momenteel nog een laatste uitverkoop gaande is. Of er nog toekomstplannen zijn met de warenhuisformule, kan een woordvoerder niet zeggen. Eerder werd nog gesproken over winkels in de voormalige V&D-panden in Hoofddorp en Hilversum. Voor zusterformule Sporstworld hebben de sluitingen geen gevolgen. Vrijdag opent de sportwinkelketen een zesde vestiging in het voormalige V&D-pand in Purmerend.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!