Wereldhave verwacht Topshelf gewoon in Hoofddorp

Vastgoedeigenaar Wereldhave gaat er vanuit dat Topshelf alsnog naar Hoofddorp komt. De retailer tekende een tienjarig huurcontract voor het voormalige pand van V&D, maar zou er volgens bronnen in de markt geen warenhuis meer willen openen.

Topshelf maakte deze week bekend ook zijn laatste winkel in Alkmaar te sluiten. De winkel gaat medio januari dicht, als ook de vestigingen in Arnhem en Groningen op slot gaan. Het warenhuis in Nijmegen ging eind augustus al dicht.

Topshelf was eerder voornemens om een gloednieuw warenhuis in Hoofddorp te openen. De plannen voor nieuwbouw werden eerder dit jaar al aan de kant geschoven. “Er is gekeken naar de haalbaarheid en snelheid en samen met Topshelf besloten om toch voor het bestaande pand te kiezen”, klonk het destijds vanuit Wereldhave.

Dat de opening op zich laat wachten, komt volgens business unit manager Kim de Munnik door de komst van zusterformule Sportsworld naar Purmerend. Daar is de afgelopen maanden gewerkt aan het verbouwen van eveneens een voormalig warenhuis van V&D, die in handen is van Wereldhave. De officiële opening van deze zesde sportwinkel staat voor komende vrijdag gepland. “We gaan er vanuit dat Topshelf daarna zijn deuren opent in Hoofddorp.”

Topshelf wil niet reageren op de toekomst van de warenhuisformule in Hoofddorp. “We zijn nu bezig met de afwikkeling van de huidige warenhuizen”, reageert een woordvoerder.

Lees meer over het mislukte aanvalsplan van Topshelf op RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!