Faillissement voor kledingketen College Style

Faillissement voor kledingketen College Style

Modeketen College Style heeft dinsdag het faillissement aangevraagd. De winkels blijven vooralsnog geopend, zegt eigenaar Jan Roukens tegen het Reformatorisch Dagblad.

Het faillissement wordt naar verwachting binnen een week uitgesproken. De retailer heeft momenteel nog twaalf vestigingen en drie pop-up stores, en richt zich op consumenten met een reformatorische achtergrond. "Aanvankelijk waren we een van de weinige adressen waar vrouwen en meisjes voor een rok en een jurk terechtkonden", stelt Roukens. Op het hoogtepunt waren er 22 winkels, maar als gevolg van de crisis volgde in 2014 een reorganisatie waarbij vier filialen op slot gingen. Ook in de jaren daarna gingen nog enkele winkels op slot, het meest recent dit jaar in Rijssen. 

De ‘ontzettend grote concurrentie’ van webshops, toenemende neiging van consumenten om in grote steden te winkelen en afnemende loyaliteit onder reformatorisch gezinden zijn volgens Roukens de belangrijkste oorzaken van het bankroet. "Ouderen komen nog wel, maar als ik aan een jongedame vraag waar ze haar kleding koopt, noemt ze de namen van grotere zaken”, aldus de eigenaar.

College Style werd in 1993 opgericht en heeft voornamelijk winkels in kleinere plaatsen met een relatief grote christelijke gemeenschap. Voor de 78 medewerkers is ontslag aangevraagd en de webshop is sinds maandag offline. Zodra het faillissement definitief is, wordt een curator aangesteld die de toekomstmogelijkheden van de modeformule bekijkt.

Reacties

Ja, dat komt ervan als je geen pantalons, spijkerbroeken en andere ‘wereldse’ goederen wilt verkopen....

Geplaatst door Ton Bos op 23 november 2017 om 14:48

Laatste nieuws

RetailTrends