'Primark denkt toch aan e-commerce'

Primark werkt aan de introductie van click & collect. Daarbij kunnen klanten online een bestelling plaatsen en de kleding in de winkel afhalen. Dat meldt TextilWirtschaft op basis van bronnen.

Het is nog niet duidelijk of de bestellingen online of in de winkel afgerekend moeten worden. Ook de startdatum zou nog niet zijn bepaald. Primark is inmiddels gestart met interne workshop over het onderwerp click & collect, laat een anonieme manager weten.

Het bezorgen van kleding behoort niet tot de mogelijkheden, omdat het niet rond te rekenen is. “We kunnen geen shirts van vier euro terugnemen, schoonmaken en strijken. Dat loont niet”, klinkt het. De Ierse modeketen liet al vaker doorschemeren geen plannen te hebben voor een webshop, omdat de logistiek en retourzendingen te ingewikkeld en duur zouden zijn.

Primark zegt in een reactie momenteel geen plannen te hebben om click & collect te lanceren. Wel worden volgens een woordvoerder de ontwikkelingen op het gebied van crosschannel retail in de gaten gehouden. “De online communicatie met onze klanten via social media blijft daarbij het belangrijkste aspect.” Via de website van Primark kunnen klanten momenteel alleen het kledingaanbod bekijken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!