Isabel Marant vervangt McGregor in de PC

Het Franse designerlabel Isabel Marant opent begin volgend jaar een eerste winkel in ons land. Het merk opent zijn deuren aan de Amsterdamse P.C. Hooftstraat.

Isabel Marant neemt in Amsterdam de plek in van McGregor, dat op diezelfde locatie jarenlang een flagshipstore had. Het pand ondergaat voorafgaand aan de opening een uitgebreide verbouwing. Het Franse merk krijgt de beschikking over tweehonderd vierkante meter, verdeeld over de begane grond en de kelder.

Het in 1990 opgerichte designermerk verkocht oorspronkelijk vooral bovenkleding voor vrouwen, maar is met name bekend geworden om de schoenencollecties. Wereldwijd heeft Isabel Marant al 26 eigen winkels. Naast de vijf in het thuisland zijn er onder meer vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, de Verenigde Staten, China en Japan. Daarnaast is het merk via andere retailers te koop in zo'n veertig landen.

McGregor had zijn flagshipstore in de PC na zijn eerste faillissement graag behouden, maar zag een vordering tot indeplaatsstelling door de rechter afgewezen. Daarop sloot de winkel, die het modeconcern als ‘essentieel’ bestempelde voor voortzetting van zijn activiteiten, zijn deuren. Twee maanden na de uitspraak werd moederbedrijf Doniger Fashion Group opnieuw failliet verklaard.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!