Suitsupply krijgt nieuw groeikapitaal

Suitsupply krijgt nieuw groeikapitaal

Suitsupply heeft driehonderd miljoen euro geleend van investeringsmaatschappij NPM Capital en een aantal Nederlandse banken. De mannenmodeketen wil een deel van het geld gebruiken om verder te groeien en winkels in Nederland te vernieuwen.

Het is voor het eerst dat ABN Amro, ING en Rabobank krediet verstrekken aan Suitsupply. Eerder kon de retailer daar alleen bij de Franse bank BNP Paribas voor aankloppen. Een dure lening bij een trio private investeerders kan nu worden ingelost, schrijft De Financiële Telegraaf. “We maken gebruik van het huidige competitieve financieringsklimaat om de onderneming optimaal te positioneren voor verdere groei tegen attractieve voorwaarden”, aldus cfo David Dijkhuis.

Opvallend is dat ook NPM Capital een lening verschaft, waar de investeerder normaal een belang neemt in bedrijven. Zo heeft NPM Capital aandelen in Picnic en International Bike Group, het moederbedrijf van Fietsenwinkel.nl. Suitsupply is volgens managing director Bart Coopmans ‘een van de parels van het Nederlandse ondernemerschap’. “Mede door de sterke positie in de keten, de omnichannel proposities en de focus op de Verenigde Staten en Azië zien wij nog veel mogelijkheden.”

Suitsupply telt momenteel meer dan negentig winkels en breidt dat aantal in rap tempo uit. De omzet van de retailer kwam vorig jaar uit op 207 miljoen euro, waarvan meer dan driekwart in het buitenland wordt geboekt. Bijna dertig procent is afkomstig van online verkopen.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends