Deze cosmeticawinkel heeft wat weg van James Bond

De unieke storedesigns van Aesop maken de cosmeticaketen een aanwinst voor elke winkelstad. Londen heeft inmiddels al negen vestigingen, waarvan de laatste mede geïnspireerd is op de wereldberoemde actieheld James Bond.

Toegegeven, de winkel schreeuwt niet meteen Goldfinger of Die Another Day. De invloeden van de geheim agent zijn subtiel in het ontwerp verwerkt, stelt het bureau Snøhetta. Voorafgaand aan de ontwikkeling zijn talloze YouTube-filmpjes van James Bond bekeken, om het gevoel van een filmset te vangen.

De nieuwe winkel van Aesop bevindt zich in de wijk Chelsea, telt ruim honderd vierkante meter en draagt de naam Duke of York Square. Snøhetta omschrijft het design als een combinatie van futuristisch en klassiek, mede door het gebruik van een lichtrood kleurenpalet en roestvrijstalen elementen.

Een bestaande kolom in het midden van de winkel is gebruikt als startpunt voor de lay-out van de winkel. Vanuit dat punt strekken twaalf bogen zich uit naar de buitenmuren. De gootstenen onder de kolom gelden als natuurlijk ontmoetingspunt in de winkel.

Snøhetta ontwierp eerder al winkels voor Aesop in Oslo, Düsseldorf, Berlijn en Singapore. De zusterformule van The Body Shop telt sinds de opening in Londen tweehonderd winkels. Een filiaal in Nederland is er nog niet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in