Pizza Hut over een jaar 'zeker' op vijftien vestigingen

Pizza Hut opent begin volgend jaar restaurants in Amsterdam, Delft en Gouda. “Ik weet zeker dat we binnen een jaar vijftien vestigingen hebben”, zegt ondernemer Soeniel Sewnarain tegenover RetailTrends.

Pizza Hut opende onlangs al op het centraal station van Utrecht, terwijl binnenkort een stationslocatie in Almere volgt. Ook in Amsterdam komt een van de drie vestigingen op het station, maar die in Delft en Gouda komen in de binnenstad. Afhankelijk van de locatie voor gekozen voor een expressvariant, een bezorgrestaurant of een mengvorm. “Ongeveer tachtig procent van onze vestigingen zal die tussenvorm zijn”, zegt Sewnarain.

Pizza Hut opent zijn eerste vestigingen rond wat Sewnarain de ‘A12/A20’-route noemt. Die situeert hij tussen Almere en Breda/Tilburg, waarbij plaatsen als Utrecht, Amersfoort en Den Haag in ieder geval op het prioriteitenlijstje staan. Nadat daar meer naamsbekendheid is opgebouwd, wil hij doorgroeien naar andere delen van het land. “Ik hoop dat we de honderd vestigingen binnen zeven jaar bereikt hebben.” 

Pizza Hut had eerder drie reguliere vestigingen en een aantal stationswinkels in ons land. De NS-locaties verdwenen toen de exploitatie van de stations in overheidshanden kwam. Moederbedrijf Yum! Brands richtte zich daarna vooral op zusterformule KFC, waardoor de pizzaketen in ons land ‘doodbloedde’, stelt Sewnarain. Pizza Hut had na het faillissement van de vestiging in Den Haag vorig jaar alleen nog een locatie in Rotterdam.

Lees op RetailTrends meer over de plannen van Pizza Hut in ons land.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!