Peek & Cloppenburg haalt 150 miljoen euro op

Het Duitse modebedrijf Peek & Cloppenburg heeft een succesvolle financieringsronde achter de rug. Door de grote belangstelling van investeerders werd twee keer meer geld opgehaald dan vooraf verwacht. In totaal is er voor 150 miljoen euro aan leningen uitgegeven, melden Duitse media.

Peek & Cloppenburg beschouwt de kapitaalinjectie als een teken van nieuw vertrouwen van investeerders in het bedrijf. “De overinschrijving op de transactie zegt ons dat de investeerders net zo positief zijn over de toekomst als het bedrijf als wijzelf”, aldus bestuurder Patrick Cloppenburg. In totaal hebben een dozijn institutionele beleggers en banken zich ingetekend.

Met de opbrengst kan volgens de topman de liquiditeits – en schuldstructuur voor de lange termijn worden uitgestippeld. Het modebedrijf zegt te blijven investeren in fysieke winkels en de online propositie. “We hebben een bewezen businessmodel en een sterk merk, maar we zullen niet op onze lauweren rusten”, aldus Cloppenburg.

Peek & Cloppenburg is momenteel in vijftien Europese landen vertegenwoordigd, waaronder met drie winkels in Nederland. Het modebedrijf heeft 140 winkels, waarvan 68 eigen filialen in Duitsland, en een jaaromzet van anderhalf miljard euro. Eerder dit jaar werd Peek & Cloppenburg beboet door de Duitse kartelwaakhond vanwege verticale prijsafspraken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!