IKEA-ceo: 'Wij willen de binnenstad claimen'

IKEA focust zich voor nieuwe vestigingen vooral op de stadscentra. “Daar liggen de kansen, want we zitten er nu voornamelijk buiten”, zegt ceo Jesper Brodin tegenover Financial Times.

IKEA experimenteert met verschillende winkelconcepten voor de binnensteden. Zo heeft het in Hamburg al enkele jaren een kleine winkel in het centrum, terwijl in de binnenstad van Stockholm onlangs een keukenshowroom opende. Het testen zal komend jaar versneld worden doorgezet, zegt Brodin. “Het zijn testlaboratoria om de nieuwe wereld van IKEA te creëren.”

IKEA maakte deze week bekend dat zijn wereldwijde winst is gedaald van 4,5 miljard tot drie miljard euro. Dat is volgens Brodin onder meer te verklaren door de investeringen in nieuwe winkels en e-commerce. De meubelketen werkt aan verschillende digitale initiatieven, zoals het platform ‘co-create IKEA’, waarop consumenten zelf producten kunnen ontwerpen en testen. In juni kondigde de meubelketen al aan zijn producten ook via externe webshops aan te bieden.  

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!