Een oude bioscoop in Breda wordt omgebouwd tot een foodhal. Er komen zo’n twintig kleine restaurants, een centrale bar en een gemeenschappelijke eet- en drinkgedeelte, schrijft BN DeStem.

De foodhal wordt geëxploiteerd door de Rotterdamse horecaondernemer Michael Chen, die het pand huurt van een drietal investeerders. De oude Casino-bioscoop in de Reigerstraat staat al negen jaar leeg en wordt grondig verbouwd. “Je kunt hier straks eten en drinken met zicht op de Grote Kerk”, zegt directeur Kris Maas van projectontwikkelaar Maas-Jacobs.

Er zijn nog geen restaurants gestrikt voor het nieuwe concept en ook de naam is nog niet bekend. De opening van de foodhal in Breda staat gepland voor het najaar van 2018.

Het complex telt ruim zeventienhonderd vierkante meter en is daarmee van vergelijkbare omvang als de foodhal in Groningen, die eerder deze maand werd aangekondigd. Er duiken de laatste jaren steeds meer foodhallen op in Nederland, waaronder in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Enschede en Rotterdam.