Twee kleine modeketens sluiten deuren

Twee kleine modeketens sluiten deuren

Kindermodeketen Cotton Style is failliet verklaard door de rechtbank in Noord-Nederland. De vijf winkels in het noorden van het land zijn inmiddels gesloten, meldt de Leeuwarder Courant.

Het faillissement is uitgesproken op verzoek van directeur-eigenaar Hakim Faber. Er werken in totaal veert mensen bij het bedrijf, dat winkels exploiteerde in Joure, Haarenveen, Sneek, Bolsward en Leeuwarden. Daarnaast werd de kinderkleding via een webshop verkocht.

Faber werd begin dit jaar eigenaar van Cotton Style, dat weinig succes boekte in het hogere segment actief. Een switch naar goedkopere kleding bood volgens hem geen soelaas, mede door de concurrentie van webwinkels. Faber probeert volgens curator Raymond Gustenhoven nog wel een doorstart te realiseren.

Noor Amsterdam
Ook zeven winkels van Noor Amsterdam zijn gesloten. De modeketen moet naar eigen zeggen ‘totaal onverwacht’ al zijn filialen sluiten. ‘Dit roept voor u als klant natuurlijk veel vragen op, helaas kunnen wij u op dit moment niet verder informeren’, aldus het bedrijf op Facebook.

Noor Amsterdam was actief met vestigingen in Barneveld, Doesburg, Ede, Elst, Oosterbeek, Velp en Zevenaar. De gelijknamige winkel in de Amsterdamse Pijp heeft niets met de keten te maken, meldt Omroep Gelderland. Noor Amsterdam ging vorig jaar nog failliet.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends