MediaMarkt neemt Nederlandse top op de schop

Arnold Sporrel is per 1 december benoemd tot ceo van MediaMarkt Nederland. Hij is de opvolger van Gordon Scholz, die met pensioen gaat.

Sporrel zal ook fungeren als chief operation officer sales (coo) voor de Nederlandse tak. Die functie bekleedde hij de afgelopen twee jaar in Spanje voor het elektronicaconcern. Hij werkt sinds 2000 voor MediaMarktSaturn en vervulde verschillende directiefuncties in Nederland en Spanje. Naast Sporrel treedt op 1 april Michael Söhlke aan als cfo, als opvolger van Rob Janssen. Patrick van de Linden, die eerder dit jaar Dennis Hooijmans verving als coo, maakt de Nederlandse directie compleet.

Barry van Ruiven, die de afgelopen jaren chief procurement officer (cpo) was, gaat verder als ceo van Juke. Die radio- en muziekstreamingdienst lanceerde MediaMarkt eerder dit jaar in samenwerking met Talpa. De retailer laat verder weten zijn managementteam volgend jaar uit te breiden met een chief e-commerce officer en een chief service & solutions officers.

MediaMarkt legt de komende jaren een sterkere focus op service en klanttevredenheid, zegt Sporrel. Daarnaast zet de retailer in op een sterke groei van online.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!