Mango neemt afscheid van Nederlandse flagshipstore

Mango heeft zijn winkel in het centrum van Almere maandag gesloten. Een woordvoerder van vastgoedeigenaar Unibail-Rodamco bevestigt het vertrek van de kledingketen tegenover Omroep Flevoland.

De winkel in Almere werd begin 2015 geopend en was de grootste van ons land. Op achthonderd vierkante meter werd naast dames- en kinderkleding ook sport- en ondermode verkocht. Afgelopen weekend werden veel producten al met hoge kortingen verkocht. De reden van het vertrek van Mango is niet bekend. Volgens Unibail-Rodamco is er al een nieuwe huurder voor het pand gevonden, die later bekend wordt gemaakt.

Mango maakte onlangs bekend vorig jaar na vijf jaren van rode cijfers weer winst te hebben geboekt in ons land. Hoewel de omzet met bijna achttien procent daalde, bleef onder de streep 1,3 miljoen euro over. De Spaanse modeketen beschikt over bijna veertig vestigingen in Nederland.
 

Reacties 1


Reinder Koornstra 6 dec, 13:23

Een 'Flagshipstore' open je natuurlijk ook niet in Almere, lijkt me. En als je een te grote winkel huurt, dat vervolgens verbergen achter de naam 'Flagship store' levert natuurlijk ook niets op.
Jammer voor het personeel

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!