Open32 goed voor miljoenenwinst

Open32 goed voor miljoenenwinst

Modeconcern B32 Groep heeft vorig jaar een winst van 2,2 miljoen euro in de boeken geschreven. Dat blijkt uit de jaarrekening die het moederbedrijf van Open32 heeft gepubliceerd. In 2015 werd nog een winst van negen ton geboekt.

De hogere winst is onder meer het gevolg van een omzetstijging. In 2016 werd een omzet van 48,5 miljoen euro geboekt, ruim twee procent meer dan een jaar eerder. Doordat de inkoopwaarde juist lager uitviel, nam de brutowinst nog harder toe. Van de nettowinst is 1,2 miljoen euro uitgekeerd als dividend, de rest toegevoegd aan de reserves.

Tijdens het afgelopen boekjaar telde B32 Groep in totaal 67 verkooppunten, waaronder twee webwinkels. Naast winkels van Open32 exploiteert het concern ook een filiaal onder de naam Blue32 in Apeldoorn. Verder zijn er twee winkels in België en één in Duitsland.

B32 Groep is een multibrandretailer, met Silvercreek en Madness als eigen merken. Het eerste label heeft een flaghipstore in Breda en opent binnenkort ook zijn deuren in Maastricht. Het modebedrijf was eigendom van investeringsmaatschappij Varova, maar werd onlangs samen met Sissy-Boy en Tumble ’N Dry verkocht aan Standard Investment.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!