FIOD doet inval bij Neckermann.com

Opsporingsdienst FIOD heeft het hoofdkantoor van Neckermann.com doorzocht in verband met een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen. Er zijn directeuren van de webwinkel en moederbedrijf Readen meegenomen voor verhoor, meldt RTL Z op basis van bronnen. Overige werknemers zouden tijdelijk zijn vastgehouden en hun telefoons hebben moeten inleveren.

De FIOD laat alleen weten maandag zes verdachten aan te hebben gehouden na het doorzoeken van panden en woningen in onder meer Naarden, waar het hoofkantoor van Neckermann.com is gevestigd. Zij hadden de beschikkingen over grote sommen contant geld, terwijl het vermoeden is dat geen legale inkomsten tegenover staan. Het gaat om een bedrag van meer dan vijf miljoen euro.

Het is de laatste maanden erg onrustig bij Neckermann.com, dat zijn fysieke winkels na een conflict met investeringsmaatschappij Axivate Capital failliet zag gaan. In juni raakte het bedrijf bovendien in opspraak door leverings- en bereikbaarheidsproblemen. Recent werd op verzoek van de Ondernemingskamer een onafhankelijke bestuurder aangesteld om orde op zaken te stellen bij het moederbedrijf, dat eigendom is van de broers Joop en Ronald Steenbergen.

Neckermann.com maakte onlangs nog bekend dat er een nieuw team van online retailexperts was aangesteld en dat de webwinkel maandelijks met gemiddeld twintig procent groeit. De nieuwe ceo Andrew Walker mikt aan het eind van het boekjaar op een ‘gezonde winst’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!